Craps regler af Gambling.dk

Regler i craps.

Craps kan virke som et skræmmende spil for nye spillere, men at spille craps korrekt er faktisk ikke så svært endda. JA, der er mange forskellige bet måder i craps, men den gode nyhed er, at du behøver ikke lære hver eneste bet der findes, for at have glæde ved spillet. De fleste af de svære bets har forfærdelige dårlige odds for spilleren, så hvorfor egentlig bruge tid på sådanne bets overhovedet? Men mere om det senere.

I craps, er der ingen maks. antal spillere der må satse på udfaldet af de to kastede terninger. Nedenunder tager vi et nærmere kig på reglerne for craps. Terningerne bliver kastet af spillerne selv i turnus. Spilleren der står til venstre for den spiller der lige har kastet terningerne, er den næste til at kaste osv. osv.

Lad os tage et kig på craps bordet neden under:

One side of a Standard Craps Table - The other side of the table is similar to this side of the table

Et normalt craps bord er inddelt I tre sektioner. En midter sektion hvor stickman og boxman hver har en side af bordet. Endvidere er der to identiske sektioner, hver side håndteres af dealeren og af spilleren. Dealeren håndterer veksling af penge, indsamling af tabte bets og for at udbetale vundne bets. Dealeren kan også hjælpe spilleren med at placere sit bet. Bosman’en er den person der er ansvarlig for de rigtige penge – han kan veksle dine penge til chips. Det er også hans job at sørge for, at spillet bliver spillet korrekt: Et svært job, med al den action på en gang ved bordet. Boxman er også den der holder øje med svindlere ved bordet, kunstige terninger og sådan. Stickman er den person der har at gøre med terningerne: At give dem videre til spilleren osv. stickman er også den der placerer forslags buddene – i midten af bordet.

Craps regler forklares bedst med en gennemgang af spillet.

Oftest har felterne rundt om bordet numre. Hvis du står ved felt nr. 1, er det dig der starter med at kaste terningerne. Stickman tilbyder dig en samling terninger, hvor fra du må udvælge 2. Du skal ikke fjumre rundt med terningerne for længe, da casinoet er på udkig efter spillere, der prøver at bruge egne falske terninger. Din titel er nu "the shooter"; da du er den der skal kaste terningerne og producere udfaldet og skæbnen for ethvert bet på bordet.

Dit første kast, kaldes come-out roll. Dette første kast, vil give et udfald, der bestemmer, om du straks har vundet eller tabt - ELLER dit første kast vil starte en ny procedure af flere kast med terningerne.

Før du kaster terningerne for første gang, skal du enten placere et Pass Line Bet eller et Don't Pass Bet. Når du har bettet, skal du indtage din position ved en af craps bordets ender, og kaste terningerne forbi stickman – der skal kastes så hård, at begge terninger ramme den anden ende af bordet, før de lander.

Alle craps kastere, skal kaste terningerne denne vej, da terningerne skal ramme væggen af bordet og falde ned på bordet, og dette gør det meget sværere for spillerne at snyde. Læs videre her om pass line bet.