Amerikansk roulette hjul af Gambling.dk

Der er to forskellige roulette hjul, det europæiske og det amerikanske. På denne side finder du beskrivelse og billede af det amerikanske roulette bord.

Det amerikanske roulette hjul

Det amerikanske roulette hjul

Dette er det amerikanske roulette hjul og bord.

Den største forskel i forhold til det europæiske bord, er at det amerikanske bord både har et enkelt 0 og et dobbelt 0, mens det europæiske bord kun har et enkelt 0.

En anden forskel er, at numrene på det amerikanske bord er placeret I par modsat hinanden, hvor det på er det europæiske er placeret I tilfældig orden.

Efter min mening er det amerikanske bord mere praktisk : rød/sort, lige/ulige er placeret lige ved siden af hinanden. De første/sidste 18 bet steder er placeret lige ved siden af enkelt numrene. På den anden side er det europæiske mere symmetrisk og pænt.

Men uanset hvilket bord du vælger, så giver det europæiske roulette bord spilleren bedre odds, end det amerikanske. Fordi det kun har et enkelt nul, med det amerikanske med både et enkelt- og et dobbelt nul.

Det ekstra dobbelt nul har en stor effekt på oddsene.

Husets fordel på et enkelt nummer på det amerikanske bord med 38 numre er 2/38 – eller 5,26%.

Husets fordel på det europæiske bord med 37 numre har bedre odds. Husets fordel her på et bud på et enkelt nummer er kun 1/37 – eller 2,70%.

Derfor bør du altid holde øje med det europæiske roulette bord med et enkelt 0.

Men på trods af navnet, finder du også europæisk roulette på nogle amerikanske casinoer. Så er du i Vegas, behøver du ikke spille på det amerikanske roulette bord.

Amerikansk Roulette hjul med dobbelt 00