Blackjack regler af Gambling.dk - del 1

Dette er del 1 af to, tryk her for at læse: : Blackjack regler - del 2.

Dit mål er at købe kort der er tættere på 21, end dealerens hånd, uden at købe over 21. Køber du over 21, taber du hånden (i blackjack udtryk hedder det, at du er BUSTED hvis du køber over 21). Læs mere om blackjack regler nedenunder.

Formålet i Blackjack:
Dit mål er at købe kort der er tættere på 21, end dealerens hånd, uden at købe over 21. Køber du over 21, taber du hånden (i blackjack udtryk hedder det, at du er BUSTED hvis du køber over 21).

Blackjack er et spil hvor din hånd er oppe mod dealerens hånd – så uanset hvad de andre spillere ved bordet har, er ikke helt vigtigt (undtagen hvis du tæller kort).

Efter du har fået tildelt dine første kort, kan du vælge at hitte/ købe et ekstra kort – eller vælge at stand/stå, og beholde de kort du allerede har og håbe på, at din hånd er bedre end dealerens hånd.

Efter at alle spillere ved bordet har fået deres kort, er det dealerens tur til at spille sine kort. Dealeren spiller altid sine kort efter de gældende regler – dealeren skal ikke tage nogen beslutninger selv. Dealeren skal altid følge de dikterede regler for, hvordan han skal spille sin hånd. Dette vil normalt betyde, at dealeren skal købe kort indtil hans hånd når 17. Ved de fleste blackjack borde står der ” Dealer skal stå på alle 17” så snart han opnår det eller over må han ikke købe flere kort.

Kortenes værdi:
  • 2 til 9 - pålydende værdi.
  • ES - kan enten være 1 eller 11.
  • 10’ere og billedkort - har alle en værdi af 10.
  • Kuløren har ingen betydning i blackjack.
  • Blackjack består af 2 kort - en ti’er og et es.
  • Blackjack slår altid en hånd af 3 kort eller mere med værdi af 21.
Soft hænder og hard hænder (soft hands – hard hands)
Et es kan repræsentere både værdien af 1 eller 11; hvilket betyder at får du et es er det normalt godt, da risikoen for at købe over 21 er mindre. Når man taler om en blød hånd, er det normalt at man tæller esset for 1. F.eks. en hånd med et es og en 7’er, kan tælle for 8 eller 18, afhængig af hvilken værdi du giver esset. Valget er dit, og du kan ændre det frem og tilbage igennem hånden du spiller.

En hård hånd er med et es, hvor du ikke har muligheden for at give kortet værdien 1 eller 11. F.eks. hvis du har et es, en 8’er og en 6’er, kan du kun giver esset værdien 1. Ellers vil du have købt over 21 og din hånd er tabt. Tæller du derimod esset som 1, har din hånd nu værdien af 15, og du har muligheden for at købe endnu et kort eller at stå. En hånd indeholdende et es, en 8’er og en 6’er kaldes en hård hånd, fordi en hård hånd er tættere på at købe over sig end en blød hånd.

Kortene er fordelt:
Efter at alle spillere har placeret deres bets på bordet (I den dertil indrettede boks på bordet) starter dealeren med at giver hver spiller 2 kort. Startende fra dealerens venstre mod højre. Dealeren giver også sig selv 2 kort- det ene af dealerens kort er med billedsiden op, så du kan se dets værdi, det andet kort er med billedsiden nedad, og du får ikke dette kort at se, før til sidst i runden – når dealeren spiller sin hånd.

For at læse videre, gå til side 2 af 2 : Regler i Blackjack - del 2..