Gambling.dk’s video poker regler

Ved første øjekast ser en videopoker maskine ud som en almindelig slots maskine – men der er stor forskel. Video poker er (for det meste) en spørgsmål om evner, mens at spille slots kun er et spørgsmål om held. Før du spiller video poker for egne penge, skal du bl.a. som minimum kende hændernes værdi.

Video Poker maskine

Basic Video Poker Rules

Ved første øjekast ser en videopoker maskine ud som en almindelig slots maskine – men der er stor forskel. Video poker er (for det meste) en spørgsmål om evner, mens at spille slots kun er et spørgsmål om held. Før du spiller video poker for egne penge, skal du bl.a. som minimum kende hændernes værdi.

Det første du skal gøre for at spille video poker, er at glemme alt hvad du ved om ”almindelig” poker, bortset fra hændernes værdi, som er ens i begge spil. Du skal også glemme alt om at gemme ”kickeren” (sidekortet). Ligeledes skal du bemærke at i videopoker er et es ikke højere end en knægt. Dette er fordi du ikke spillere mod andre spillere, kun imod maskinen og udbetalings procenten – og maskinen betaler ikke mere for et par i esser end et par i knægte.

Objektivt drejer det sig om at få en vindende hånd, blive betalt ifølge udbetalings skemaet. Der skal ikke bluffes – kun spilles optimalt.

Når du spiller video poker, sætter du penge i maskinen og starter med at spille ved at du får tildelt 5 kort tilfældigt fra en stak af 52 kort. (dette på en almindelig maskine, andre varianter af spillet kan have en joker eller flere spil kort i gang).

I video poker tæller hænderne som følgende, fra højest til lavest:

  1. 5 af en slags (f.eks. 5 8’ere, kun muligt hvis der er en joker i spillet)
  2. Royal Straight Flush
  3. Straight Flush
  4. 4 af en slags
  5. Full House
  6. Flush
  7. Straight
  8. 3 af en slags
  9. To par
  10. Et par ( normalt et par i knægte, damer, konger eller esser) det er normalt den mindste gevinst i Jacks or better.

Derefter har du muligheden for at beholde eller bytte et hvilket som helst af dine 5 første tildelte kort. Ved at trykke på hold knappen nedenunder, beholder du dine ønskede kort til din poker hånd.

Når først du har besluttet hvilke kort at bytte eller beholde, tryk på deal og du får tildelt det ønskede antal kort.

Til sidst kan du på udbetalings kortet se, om du har vundet, eller ej. Spiller du Jacks or better, skal du mindst have et par knægte eller højere, for at vinde.

Bemærk udbetalings kortet ovenover. Du kan se, at spiller du en mønt pr. spil, vil en Royal straight flush give dig 250 mønter. Men spiller du 5 mønter ad gangen vil en Royal Straight flush give dig 4000 mønter. 5+250 er kun 1250, så der er en væsentlig forskel ved at spille med 5 mønter. Spiller du for at vinde, bør du altid spille med maks. Indsats. Bliver det for dyrt, bør du spille på en anden maskine hvor indsatsen er lavere.

Kig nu på udbetalings kortet ovenover igen. Bemærk udbetalingen for fuld hus og en farve, når der spilles med en mønt. Et fuldt hus giver 9 og en farve 6. Det er godt, men ikke alle Jacks or better maskiner giver 9/6 for disse hænder. Derfor kig altid efter Jacks or better video poker maskiner der tilbyder 9/6 odds, - også kendt for video poker med fuld udbetaling (full pay).